Een van de beste tradities uit Groningen. Eet smakkelijk!
- 3 el Marne Groninger mosterd
- 60 g bloem
- 1 l groentebouillon
- 250 g gerookte spekreepjes (duopak)
- 50 g boter
- 2 el olijfolie
- 125 ml slagroom
- 1 prei
Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige Groninger mosterdsoep met prei en spekjes op tafel.
- Smelt in een soeppan de boter. Voeg de bloem in één keer toe en bak 3 min. zachtjes mee zonder te kleuren.
- Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon erbij en klop glad.
- Klop de mosterd erdoor en breng aan de kook. Kook de soep 5 min. zachtjes. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie en bak de spekjes in 4 min. knapperig uit. Laat de spekjes op een vel keukenpapier uitlekken.
- Schenk de slagroom bij de soep; laat de soep niet meer koken! Voeg vlak voor het serveren de prei en spekreepjes toe aan de soep en verdeel deze over 4 kommen.
- Tip! Variatietip: voeg voor een kruidig accent met de bloem 2 tl kerriepoeder toe.
met dank aan Albert Heijn.