Wanneer ik dit schrijf, is het de eerste dag na een aantal te warme dagen in 2023. Man man wat hadden we het warm, vooral de plaknachten waren vreselijk. Wat dan vaak een beetje in een verdomd hoekje gaat zitten is een fatsoenlijke maaltijd. Het blijft vaak bij een patatje, de bbq, kop soep en meer makkelijk gedoe. Maar wat ik dus vaak maak is een macaroni salade. Zo makkelijk en je kunt gelijk voor meerdere dagen maken. Ongetwijfeld zullen we de komende weken wel weer een periode krijgen waarop het te warm is om te koken.
Je kunt een macaroni salade met van alles en nog wat maken. Bijvoorbeeld met restjes groente en vlees uit de koelkast of bijvoorbeeld met ham, augurkjes, bosui of cherrytomaatjes. Je kunt hem serveren bij een bbq of als lunch, maar voor mij is het vaak een vervanging van een warme maaltijd. Het recept hieronder is een basis, dit kun je op vele manieren aanpassen door bv pesto toe te voegen, azijn kan ook scheut zoete witte wijn zijn of ga gewoon kijken in je koelkast wat voor lekkers er staat en hier prima in zou passen. Zelf maak ik altijd een grote schaal vol zodat ik er meerdere dagen van kan eten, bv met een kop soep.
Recept voor 2 personen
Tijd: 20 minuten
Benodigdheden :
150 gr macaroni
2 bosuien
100 gr ham
150 gr augurkjes
2 el mayonaise
1 el azijn
2 eieren
2 tl peterselie
Bereidingswijze:
Kook de eieren in een pan met water, in 8 minuten, tot ze hard zijn. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op het pak. Spoel de macaroni af met koud water. Snijd de bosuitjes, ham, augurkjes, cherrytomaatjes en eieren zo klein mogelijke stukjes. Doe alle ingrediënten in een grote schaal en meng alle door elkaar. Bewaar de macaroni salade in de koelkast totdat je hem gaat serveren. Eet smakelijk.
Afbeelding van douglas miller via Pixabay