Recept voor de quiche:
- 1 gele paprika,
- 1 rode paprika,
- 2 rode uien,
- 10 cherry tomaatjes,
- 2 knoflookjes,
- 1 takje rozemarijn,
- 1 takje krulpeterselie,
- rol bladerdeeg(jan)
- 2 eetlepels olijfolie,
- 4 eieren,
- 200g creme fraiche en
- 150gr feta kaas.
- springvorm van 24cm.
- bakpapier
Alle groenten schoonmaken, knoflook persen, cherry tomaatjes halveren, peterselie fijn hakken, rozemarijn afritsen en fijn snijden. Ui en knoflook in een hapjespan fruiten met 2 eetlepels olijfolie, dan de paprika toevoegen en 2minuten mee laten fruiten.
Daarna de feta erover brokkelen en voorzichtig door de groenten mengen.
In een kom de 4 eieren, creme fraiche, peterselie en rozemarijn mengen, peper en zout naar smaak toevoegen.
Bekleed de springvorm met het bakpapier en de bladerdeeg, prik met een vork wat gaatjes in het het deeg. Verdeel dan de groentevulling over de bodem en giet hier het eimengsel over, groenten zoveel mogelijk bedekken. Leg dan de cherrytomaatjes met de platte kant naar boven op de quiche.
Oven voorverwarmen op 200gr en dan heb ik hete lucht oven 35 minuten in het midden van de oven.
Eet smakelijk!
Met dank aan Grietje de Vries