Zomer waar blijf je nu? Of gaat het nu dan toch gebeuren? In elk geval geeft ik nu een platform aan Maddy zodat we
kunnen genieten van een heerlijk zomerse Minestrone soep.
Voor de Italiaanse Ministrone soep bestaat niet éé’n recept, de ingredienten verschillen per streek en seizoen. Wat wel voor alle soepen geldt, je kunt er lekker veel groenten in verwerken.
Ingrediënten:
- 1 rode uit
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- 200 g sperziebonen
- 10 g peterselie
- 1 citroen, schoongeboend
- 1 el olijfolie
- 750 ml groentebouillon
- 690 g Sugocasa Tradizionale (Grand Italia)
- 200 g Mini Fusilli (Grand Italia)
- 200 g tuinerwten (diepvries)
1. Snijd de ui in ringen en de courgette in reepjes. Pers de tenen knoflook.
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
2. Snijd de peterselie fijn en houd apart. Rasp de gele schil van de citroen,
halveer de vrucht en pers hem uit.
3. Verhit de olie in een soeppan en fruit de uit en knoflook. Voeg de
sperziebonen toe en vak 2 minuten mee.
4. Voeg de bouillon, Sugocasa Tradizionale en de mini fusilli toe en
kook 4 minuten.
5. Voeg de tuinerwten, courgette, het citroenrasp en -sap toe en kook nog
4 minuten. Bestrooi met peterselie.
Italianen verwerekn vaak de restjes van de vorige dag in de minestrone.
De perfecte nog waste-soep.
Bereidingstijd 20 minuten, voor 4 personen.
Foto @Maddy Andriesse-Moerland
.
Het was voor ons de eerste keer dat we dit maakten maar het zal zeker niet bij die ene keer blijven. Wel wil ik er op wijzen dat je met de citroen moet oppassen. Wij hebben niet alle rasp en sap ervan (we hadden wel een erg grote citroen) gebruikt. En dat was maar goed ook want anders had het teveel naar citroen gesmaakt.