Lekker makkelijk om te maken en ideaal om dit eerder te doen zodat je op de warme dagen het alleen nog maar even in de oven hoeft te doen.
Recept voor 3 personen.
- 3 flinke stronken witlof
- 600 gr kruimige aardappels (CêlaVíta)
- Verse bieslook
- 30 gr boter
- 250 gr crème fraîche
- 1 scheutje melk
- peper en zout
- 6 plakken ham
- 1 Handje kaas (Beemster)
Benodigheden, ovenschaal en stamper
Bereiding
- Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca. 15 min gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg de crème fraîche toe, boter, peper, zout en een scheutje melk en pureer tot een aardappelpuree. Snijd de bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Verdeel de puree over een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de witlof en snijd eventueel de harde bittere kern er uit. Kook de witlof 3 minuutjes voor. Giet af en laat goed uitlekken. Wikkel elke helft witlof in een plak ham. Leg de ham op de puree.
- Bestrooi de ovenschotel royaal met kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven. Gebruik eventueel de laatste paar minuten de grill voor een mooi krokant kaas korstje.
- Dit is een recept voor een witlof ovenschotel met aardappelpuree. Wil je witlof met ham en kaas zonder aardappelpuree?