Jullie kennen natuurlijk Frans Bauer, van zijn vrouw Mariska kreeg ik onderstaand recept. Zij maakt het niet in de zak maar in een tulband vorm.
Benodigdheden:
Grote pan en tulband vorm, deze laatste moet in de pan passen
Ingrediënten:
* Pak zelfrijzend bakmeel
* 6 Eieren
* 400 ml melk
* 2 appels
* 150 gr rozijnen
* Kaneel (1 eetlepel)
* 2 eetlepels Bruine basterdsuiker
* Pot stroop
* 100 gr Roomboter
Bereiding:
– Mix de bakmeel en de eieren
– Giet daar de melk langzaam bij
– Het beslag moet dik zijn (dikker als pannenkoekbeslag )
– Doe de kaneel en de basterdsuiker erbij.
– Mix dit 5 min op hoge snelheid
– Snij de appels in blokjes
– Wel de rozijnen in water
– Schep de rozijnen en de appels erdoor.
– Vet de tulband in .
– Beslag in de tulband .
– Zet in een grote pan met water, wat mag niet hoger zijn als de tulband . (
– Laat dit 2 u zachte koken met de deksel op de pan .
– Prik met een satéprikker of de Jan gaar is.
– Smelt de boter in een pan , en doe de stroop er bij warm dit op (niet koken)
De Jan in de zak is ook lekker koud te eten .
EET SMAKELIJK!