Een van mijn vaste volgers kwam wel met een heel leuk recept, eentje uit de oude doos wat wij vroeger zelf ook wel eens aten. Ik zou zeggen gewoon weer eens doen en smakelijk eten.
Het maken van wentelteefjes neemt niet veel tijd in beslag, maar je moet het wel op de goede manier doen zodat ze extra lekker zijn. Tussen de middag zou je bijv. wentelteefjes kunnen maken als luinch, maar je kunt ze ook bij het avondeten maken. Maar ook als tussendoortjezijn ze erg lekker en vullen goed.
Ingrediënten wentelteefjes
- 8 sneetjes witbrood
- bruine suiker (basterd suiker)
- 1 theeleper kaneelpoeder
- 250 ml melk
- 1 ei
- 40 gram boter
Bereidingswijze recept
- Je klopt een ei in een diep bord of je doetn het in een diep schaaltje, als je er maar voor zorgt dat je het ei goed kunt kloppen.
- Doe er wat kaneelpoeder bij en melk.
- Neem het brood en haar hier de korstjes van af.
- Neem de sneetjes brood en haal deze door het mengsel heen, dat je zojuist hebt gemaakt.
- Giet de restjes van het mengsel over het brood
- Laat het 4 minuten trekken
- Het brood is doorweekt, dan kun je de boter in de pan doen en vier sneetjes in de pan bakken voor ongeveer vijf minuten.
- Let goed op dat je ze op tijd om gaat draaien zodat ze aan beide kanten lekker bruin zijn.