Zo we hebben de vreetdagen weer gehad want dat kun je de dagen rondom kerst/oud en nieuw toch wel noemen. Maar nu even pas op de plaatst, weer wat gezonder gaan eten en nog even met de laatste restjes uit de koelkast nog iets vlugs op tafel zetten. Ik kwam dus tijdje terug dit recept tegen en het ideaal voor deze periode. Makkelijk en zo hoef je niets weg te gooien.
2 personen, 5 minuten + 30 minuten in de oven
Deze pasta met tomaat en Boursin vraagt maar 5 minuutjes voorbereiding. De pastasaus maak je namelijk in de oven! Als de saus in de oven zit hoef jij alleen maar wat pasta te koken. Als de cherrytomaatjes zijn opengebarsten vormen het sap en de Boursin een heerlijke saus waar je alleen maar de pasta doorheen hoeft te roeren.
VIS, KIP OF VEGA
Eigenlijk wilde ik nog zalm aan dit gerecht toevoegen maar die vergat ik op tijd uit de vriezer te halen. De garnalen die in de koelkast lagen leken me een goed tweede plan maar ook die vergat ik. (Gelukkig zit mijn hoofd vast!) Afijn, ook zonder vis is deze pasta heerlijk. Wil je toch vis toevoegen? Leg dan de laatste 10 minuten van de kooktijd wat gepelde, rauwe garnalen, of een stukje zalm of witvisfilet bovenop de tomaten en Boursin in de ovenschaal en gaar mee. Of roer tegelijk met de pasta een blikje uitgelekte tonijn door de saus.
Met kip kan trouwens ook. Bak wat blokjes kipfilet met kipkruiden in de koekenpan tot ze gaar zijn en roer ze tegelijk met de pasta door de saus.
Bron Keukenliefde