
Ingrediënten
1 broccoli
200 gr sperzieboontjes
200 gr kerstomaatjes
6 eieren
2 eetlepels bloem
1 camembert
handje rucola
paar stukjes lente-ui
olijfolie
zout & peper
Bereiding
– Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
– Was de sperzieboontjes, maak ze schoon (uiteinden eraf en eventuele draden verwijderen) en snijd in kleine stukjes. Je kunt ook kiezen voor haricots-verts of om het gemakkelijk te maken, boontjes uit een blikje of een pot.
– Zet twee pannen op met water, breng aan de kook. Voeg als het water kookt zout toe aan beide pannen.
– Kook de broccoli 3 minuutjes in een van de pannen. Giet daarna af onder koud stromend water. Nog even laten stromen (om doorgaren te voorkomen) en daarna laten uitlekken in de vergiet.
– Kook de boontjes ongeveer 7 minuten voor in de andere pan. En giet op dezelfde manier af, onder koud stromend water.
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Was de kerstomaatjes en halveer ze.
– Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de broccoli, kerstomaatjes en de sperzieboontjes erin en laat ongeveer 3 minuten voorbakken in de oven.
– Roer intussen de 6 eieren samen met de bloem goed door elkaar in een schaal en voeg zout en peper toe. Even doorkloppen met een vork of garde.
– Haal de ovenschaal uit de oven en giet het eiermengsel over de warme groente. Laat even kort stollen.
– Snijd de camembert in plakjes en verdeel over het ei en de groente.
– Zet de schotel nog 15 minuten terug in de oven.
– Haal de schaal uit de oven en strooi – naar smaak – de rucola en lente-uit erover.
Serveren met rijst, pasta, salade of met baguette!
Je kunt ook heel goed kruiden toevoegen als tijm of persillade (in potjes te koop in de Franse supermarkt, fijn melange dat je in heel veel gerechten kunt gebruiken).
Een ovenschotel nodigt uit tot variëren. Je kunt bijvoorbeeld ook stukjes gebakken spek toevoegen of andere groentes, zoals gesmoorde prei of doperwtjes.
Voor meer heerlijke recepten uit de franse keuken, verwijs ik jullie graag naar https://frankrijk.nl/c/eten-drinken/