Ingrediënten
2 aardappelen
Plantaardige olie
Zout naar smaak
peper
4 eieren
KersTomaatjes
Groene ui
Zwarte peper
250 g zure room
80 g mozzarellakaas
Peterselie
Bereiding
Allereerst worden de aardappelen geschild en in middel dikke plakjes gesneden.
Voeg vervolgens zout en een beetje paprikapoeder naar smaak toe, verdeel het over alle plakjes en meng het met je handen.
Vervolgens worden ze in een pan goudbruin gebakken en ongeveer 5 tot 7 minuten nagegaard.
Doe nu 4 eieren in een kom en meng goed.
Voeg vervolgens de kerstomaatjes, in blokjes gesneden groene uien en zure room toe en meng de ingrediënten goed.
Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe.
Draai nu in deze stap de aardappelen om en laat ze nog eens 7 minuten bakken.
Daarna laten we het op laag vuur staan en gieten we de bereiding met de eieren, dekken af en laten 15 minuten rusten.
Draai vervolgens de tortilla weer om, voeg de mozzarellakaas en wat peterselie toe en laat het geheel een paar minuten gratineren Dan kun je eindelijk dit traditionele oma-recept in plakjes snijden en serveren!
Eet smakelijk