Ingrediënten:
Voor 4 personen
750 gr Tasty Tom trostomaten
10 gr verse basilicum
1 el. extra vierge olijfolie
1 ciabata
1 teen knoflook
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Kruis de trostomaten in. Dompel 20 sec. onder in kokend water en schep ze met een schuimspaan in een kom met ijswater. Ontvel, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng met de tomaten en breng op smaak met de olie, peper en eventueel wat zout. Snijd het brood in schuine plakken van 1,5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in het midden van de oven. Je kunt het brood ook roosteren in een broodrooster of grillen in een grillpan.
Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten over het geroosterede brood. Beleg de bruschetta met de tomatensalade
Gerelateerde verhalen
10 november 2024