INGREDIËNTEN:
Voor 4 personen
- 750 ml Cava of prosecco
(droog) - 50 – 100 ml (naar eigen smaak)
Grand Marnier - 200 ml sinaasappelsap
- 50 g fijne kristalsuiker
- 1/2 vanillepeul
- Handje verse muntblaadjes
- 250 g verse aardbeien,
schoongemaakt en gehalveerd - 125 frambozen
- 1/2 galia of cantaloupemeloen,
bolletjes uitsteken met
meloenboor - 1 sinaasappel, in schijfjes
- 1 citroen, in schijfjes
- 1 limoen, in schijfjes
- 500 ml spa rood
- IJsblokjes voor serveren
BEREIDING:
- 1. Snijd de vanillepeul open en schraap het
merg eruit. Doe het vanillemerg in een
schaaltje met een scheutje cava en roer
goed door om de zaadjes los te maken. Doe
het vanillemengsel in een grote waterkan
met de overige cava, het sinaasappelsap,
de Grand Marnier, suiker en munt. Roer
door tot de suiker is opgelost.
- 2. Voeg het fruit toe en zet minimaal 2 uur
in de koelkast.
- 3. Serveren: doe wat ijsblokken in een glas
en schenk de sangria erover. Vul de
sangria naar wens aan met spa rood om
hem te verdunnen.