Breng de Italiaanse en Indische keuken same. Ik laat het jullie het zien in deze macaroni ovenschotel gevuld met gehakt, pomodori-pindakaassaus, groenten en een krokante korst van Parmezaanse kaas en pinda.
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 500 gram macaroni
- 1 eetlepel gember, fijngehakt
- 450 gram gehakt
- 450 gram nasi-bamigroenten
- 4 eetlepels gram pindakaas
- 300 ml kokosmelk
- 4 eetlepels sojasaus
- Sap van 1½ limoen
- 250 ml passata
- Handvol verse koriander, gehakt
- 75 gram panko (Japanse broodkruimels)
- 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 20 gram pinda’s, gehakt
Zo maak je het
Verhit een koekenpan en voeg de olie toe. Doe de ui in de pan en bak glazig. Volg met de knoflook en de gember. Doe vervolgens het gehakt erbij en bak het rul en goudbruin. Zet ondertussen een pan met ruim gezouten water op het vuur. Voeg de macaroni toe en kook die bijna gaar. Doe vervolgens de groenten bij het gehakt in de pan, en bak 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
Meng in een aparte kom de pindakaas met kokosmelk, sojasaus en limoensap. Voeg het daarna toe aan de pan met gehakt, samen met de passata en een scheut van het pastawater. Haal de pan van het vuur een doe de koriander en de gekookte macaroni erbij. Schep de saus van de macaroni ovenschotel om, zodat de koriander gemengd is met de vulling, en giet vervolgens in de ovenschaal.
Bestrooi de ovenschotel met panko en Parmezaanse kaas en maak af met gehakte pinda’s. Zet in de oven en bak 20 minuten, tot de inhoud van de schaal bubbelt en goudbruin van kleur is. Laat de ovenschotel kort rusten en serveer.
© Keukenliefde Klik hier voor meer leuke recepten