Werken bij Vattenfall geeft elke maand een nieuwsbrief met leuke weetjes voor het gebruik van sneltoetsen die je misschien nog niet wist, maar ook leuke recepten en in de nieuwsbrief van febuari stond dus eentje die helemaal mijn goedkeuring kan wegdragen aangezien er voor mij geen lekkerder groente is dan spinazie. Dit ga ik dus zeer zeker binnenkort ook maken.
INGREDIËNTEN:
Voor 4 personen
- 400 gr verse spinazie
- 600 gr kruimige aardappels
- 75 ml melk (plantaardig)
- peper en zout
- 75 gr Parmezaanse kaas
- Klontje boter
- 3 eieren
- 1 ui
- 30 gr pijnboompitten
BEREIDING:
- Schil optioneel de aardappels. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 15 à 20 minuten gaar.
- Kook ondertussen ook de eieren in een pan ca. 6 minuten en spoel ze daarna af met koud water.
- Rooster de pijnboompitten.
- Snipper de ui en fruit deze aan in een wokpan met een beetje olie. Voeg de spinazie toe en laat wat slinken.
- Giet de aardappels af en stamp fijn. Voeg de melk, klontje boter en een flinke snuf peper en zout toe. Voeg de gebakken ui en spinazie toe en schep door de puree. Schep ook de Parmezaanse kaas er doorheen.
- Pel de eitjes en serveer de spinaziestamppot met partjes gekookt ei en bestrooi met
pijnboompitten en nog wat Parmezaanse kaas.
Smakelijk eten!!!