Ondanks het warme weer, moeten we natuurlijk wel eten. Een dagje salade, een frietje, alles is prima maar daarna wil je toch echt wel weer iets waarvan je een meer voldaan gevoel krijgt. We gaan voor de Preitaart.
Je hebt nodig:
Voor 4 tot 5 personen
Bodem:
150 g amandelmeel
100 g volkorenmeel
80 g kwark
1 tl bakpoeder
snufje zout
Vulling:
300 g mager rundergehakt
5 prei
3 el kerriepoeder
3 teentjes knoflook
4 eieren
100 ml plantaardige melk
zout en peper
Extra:
springvorm 20 cm
De combinatie van kerrie, prei en gehakt is altijd goed, maar in een taart is het nog lekkerder! Prei is in elk seizoen verkrijgbaar. Dit recept is laag in koolhydraten en hoog in eiwit, lekker en gezond dus.
Zo maak je het:
Verwarm de overn voor op 180 graden. Meng daarna alle ingrediënten voor de bodem goed door elkaar en verdeel het over de ingevette sporingvorm. De rand mag zo’n 4 cm hoog zijn. Maak daarna de prei schoon en snijd in ringen. Snuhd de knoflook fijn. Bak daarna de gehakt rul in een pan. Voeg daarna 2 eetlepels kerriepoeder, knoflook en prei toe. Brneg extra op smaak met een flinke snuf zout en peper. Wanneer de prei een beetje zacht begint te worden haal je de pan van het vuur. Meng eieren, een eetlepel kerriepoeder en een snufje zout door elkaar. Doe daarna de preivulling in de springvorm en verdeel het eimengsel over de vulling. Bak de preitaart 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Afbeelding van Elena Escagedo via Pixabay