Recept:
600gr hamlappen in blokken gesneden
zout en peper
2 eetlepels bloem
50gr boter
2 uien in ringen gesneden
100gr rookspekjes
1 flesje bockbier
2 laurierblaadjes
2takjes tijm
1 eetlepel mosterd
200gr winterwortel in stukjes gesneden
200gr gedroogde pruimen zonder pit
2 eetlepels gehakte peterselie of bosui
De hamlappen bestrooien met zout, peper en bloem.
Boter verhitten en het vlees rondom even bakken, vlees uit de pan scheppen en daarna de ui en de spekjes even in de boter bakken,
bier erbij schenken aan de kook brengen, vlees weer toevoegen samen met de laurierblaadjes, tijm en mosterd en dan zachtjes stoven.
Het laatste halfuur de pruimen en de wortel toevoegen.
Pruimen snij ik in tweeën anders heb je van die dikke zoete pruimen.
Als het gaar is verwijder je de laurierblaadjes en de takjes van de tijm. serveren met bosui of peterselie. Heerlijk om te serveren met vloerbrood, rijst, aardappelpuree of met friet.
Eet smakelijk.
Met dank aan Grietje de Vries