Het wordt tijd voor weer een nieuwe thee review, dit keer doen we het in opdracht van de firma Hyson uit Sri Lanka. Enige maanden terug werd ik door hun benaderd via mijn website met het verzoek of ze mij thee mochten opsturen en dat ik voor hun een review wilde doen voor de Nederlandse markt.
Daar hoef ik dan niet zo heel lang over na te denken, theedrinken is mijn dagelijkse bezigheid en wie weet komt er wel thee in zakjes en heb ik dubbel belang om dit te gaan doen.
Ik had amper ja gezegd of er kwam al een grote doos bij me binnen met allerlei mooie theezakjes. Nu nog even opdrinken wat er staat en dan neem ik uitgebreid de tijd om alle smaakjes te beoordelen.
We beginnen met de Exotic Pomegranete, een combinatie van groene thee, rooibos en uiteraard granaatappel. Rooibos heeft de overhand maar ook de granaatappel is goed te proeven. Lekker theetje om wakker te worden.
Dan gelijk maar door naar eentje die me minder aanspreekt, de Delicate Jasmine. Een groene thee met Jasmijn, om toch enigszins de smaak te proeven laat ik hem 5 minuten trekken. Op het zakje staat 3-6 minuten, dus ik zit er mooi tussen in. De smaak komt goed tot zijn recht, maar helaas het is niet echt mijn thee. Groene thee is niet mijn ding.
Maar dan wordt het tijd voor een zwarte thee en gelijk eentje die ik in mening restaurant neem, de Forest Berries. Even goed laten trekken, ik doe altijd 5 minuten bij dit soort theetjes en dan heb ik een heerlijke kop thee. De volle smaak van zwarte thee met de enigszins zoete bosbessen. Zoals verwacht een heerlijk theetje.
Soms vervelen de smaakjes en dan wordt het tijd voor een glas English Breakfast, ondanks dat mijn collega’s zeggen dat ik de thee veel te lang laat trekken (4 minuten) krijg ik een heerlijk glas thee. Op sommige momenten gaat er niets boven een kop English Breakfast. Heeft verder geen toelichting nodig.
We gaan dan verder met de Tropical Anoda, ook deze laat ik 4 minuten trekken. Na deze 4 minuten heb ik een licht amber kleurige thee. Lekker theetje op warme dagen, maar ik mis toch een klein beetje de smaak van de cactusvrucht. Enige tijd na de laatste slok kreeg ik enigszins een vreemde nasmaak in mijn mond. Is wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar.
Dimbula Secrets, de geheimen van de Dimbula Mountains, wederom 4 minuten laten trekken en dan heb je een heerlijke thee. Ceylon thee op de vroege morgen, voor mij altijd een goed begin van de dag. Smaak blijft lekker ook als hij wat afkoelt.
Iets later in de morgen waag ik me maar weer eens aan een groene thee, de Fresh Green. Iets langer dan de aangegeven 2-3 minuten laten trekken zodat ik toch iets proef. De kleur is zacht geel/oranje en tot mijn verbazing is dit eens een groene thee die ik niet bitter vindt smaken. Moet bekennen dat dit een lekkere groene thee is. Krijgt van mij een dikke pluim!
De laatste die ik ga proeven is de Earl Grey, even goed laten trekken zodat ik geen gekleurd water krijg maar een echte kop zwarte thee. Bij een duurdere thee zoals Hyson verwacht ik niet anders dan dat ik een heerlijk kop thee krijg en dat is ook zeer zeker het geval. Prima smaak, blijf je na de laatste slok nog langere tijd proeven.
Totale conclusie, Hyson een uitmuntende thee.
Meer info is te vinden op www.hysonteas.sg/
Wat leuk zo’n blogreview voor Hyson #jaloers!
Maar bij mij staan er ook weer een paar op de planning, dus dat is leuk.
Hé trouwens, terwijl ik dit typ, kun je ook niet even mijn maandbox reviewen 😉
Zitten specifieke, bijzondere smaakjes tussen die je niet vaak tegenkomt (mate!).
En heb je het toch niet voor niets gekregen zegmaar haha.
Ik ben benieuwd!
Hoi
Wil ik best wel doen hoor, maar je sluit achteraan de rij. Ik heb namelijk nog 3 reviews liggen van het Festeaval in Utrecht. Daar begin ik de komende week mee. Is het een probleem dat ik hem dan pas in juni of zo ga doen?
Nee joh, geen probleem!
De maandbox blijft in assortiment, dus dat komt wel goed 🙂
Ben benieuwd naar je mening
Yes how do we apply to be part of the 2019 Melb food and Wine Festival? We are wanting to stage an even on the 17th March 2019 showcasing the produce grown in our Shire. Ou produce goes into a lot of top restaurants in Melbourne and we would really like to promote our wines meats, and other produce in the Loddon Shire.
Hi. I see that you don’t update your site too often. I know that
writing articles is boring and time consuming. But did you know that
there is a tool that allows you to create new posts using existing
content (from article directories or other pages from your niche)?
And it does it very well. The new posts are unique and
pass the copyscape test. You should try miftolo’s tools
hahaha, 2 times a week a update is enough.
I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste
your traffic, you can earn extra bucks every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website
(they approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe’s tips monetize your website